Nöjesparker i Sverige
Här hittar du Nöjesparker, tivoli och upplevelseparker i Sverige
Klicka på respektive nöjespark för att komma till deras hemsida

Sverige

1. Skara Sommarland
Välkommen till Sveriges största vatten- och nöjespark. Betala bara i entrén (är du under en meter lång betalar du inte ens här). Därefter är alla 45 attraktionerna och hela parken i dina händer!

2. Gröna Lund
På tivolit finns det 30 attraktioner, 21 5-kampsspel, ett 20-tal matkiosker och 6 restauranger

3. Ölands Djurpark & Nöjespark
Djurpark och nöjespark i ett.

4. Skansen - öppet varje dag, året runt
Skansen - världens första friluftsmuseum

5. Kolmården
Kolmården Djurpark är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer. Under en säsong har Kolmården drygt 500 000 besökare. Den största attraktionen är delfinföreställningen som ses av 98 % av alla besökare varje år

6. Liseberg
Med 35 åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg något för alla. Nordens största nöje, helt enkelt!.

7. Gustavsviks Upplevelsebad
I det nya Upplevelsebadet möts du av en miljö hämtad från tropikerna – ett synnerligen vegetationsrikt vattenlandskap med Europas längsta och högsta vildvattenfors, akvarielagun, vattenpister, hängbroar, och bubbelpooler med olika djup och färg.

9. Fyrishov.
Äventyrsbad, Relaxbad, Simhall och mycket annat.

10. Vasamuseet.
Vasa - ett bevarat skepp från 1628.

11. Parken Zoo.
Djurpark, Nöjespark, Fantomlandet, Äventyrsbad.

12. Nordens Ark.
Nordens Ark arbetar för att rädda och bevara utrotningshotade djur. Det sker genom avel och uppfödning, återinplantering när så är möjligt, forskning och utbildning samt information som skapar förståelse för behovet av insatser

13.Fun City Varberg.
Västkustens största Äventyrsland. Badland, Tivoli, Circus, Djurpark, Femkamp och mycket annat.

14. Tosselilla- Skånes sommarland.
Vattenrutschbanor och grunda barnpooler, tivoliland med karuseller, minibilar och häftiga go-cartar och mycket annat.

15. Borås Djurpark.
Välkommen till Borås Djurpark - en grön oas mitt i Borås. Djurparken erbjuder 40 natursköna hektar med vildmark, djuranläggningar, promenadvägar, grillplatser, lekplatser, restaurang, café och kiosker. Huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur

16. Frösö Zoo.
Frösö Zoo är den djurpark i Sverige som helt specialiserat sig på exotiska djur. Redan när djurparken grundades (1960) var målsättningen klar: parken skulle vara en samlingsplats för exotiska djur. De skulle leva ett så bra och naturligt liv som överhuvudtaget var möjligt för djur i hägn. Under alla år har förhållandena ytterligare förbättrats för djuren.

17. Furuviksparken.
Djurpark, Tivoli, Pooler och mycket annat.

18. Skånes Djurpark.
Skånes Djurpark är ett av södra Sveriges populäraste utflyktsmål med över 200 000 besökare varje år och världens största djurpark med nordiska djur. I djurparkens vackra natur kan man uppleva hundratals vilda och tama djur av mer än 80 nordiska arter och en mängd olika aktiviteter. Alla årstider lockar och djurparken är öppen varje dag, året runt.

19. Jungelse Djurpark - Äventyrsberget.
I djurparken finns ca. 25 djurarter, bl. a de sällsynta vita lejonen som är gästdjur.

20. Järvsö Zoo.
Marknadsför sig som Nordens Vildmarks park.

21. Lyckelse Djurpark.
Djurparken har ca 400 djur, fördelat på 30 arter.

22. Ystad Djurpark.
i djurparken träffar du både stora exotiska djur från olika världsdelar och många lantraser, men här finns också apor, lemurer, fåglar och terrarium. Sammanlagt har vi idag ett 60-tal olika arter. Det finns också en stor badanläggning med uppvärmda pooler och café.

23. Auqaria Vattenmuseeum.
Här besöker du regnskog, Tropiska hav och Nordiska miljöer mitt i stockholm.

24. Kreativum Upptäckarcenter.
Äventyr och Upplevelsecenter

25 Astrid Lindgrens Värld.
Astrid Lindgrens Värld AB är en teater- och temapark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Där kan alla träffa dem, där spelar de upp stycken ur böckerna, och improviserar händelser där barnen får vara med

26. Universeum i Göteborg.
Hajar och regnskog mitt i stan

27. Leksand Sommarland
Sommarland vid Siljan

28. High Chaparral
Vilda västen mitt i småland.
.
29 . Blomstergården-Eringsboda.
Upplev Alfernas Trädgård och Muséet "Tusen och En Natt". Andas in de ljuvliga dofterna i Örtagården och låt barnen upptäcka Törnrosa Parken. Handla i Butik Blå Vallmo och avsluta besöket med Restaurangens kulinariska njutningar.Copyright © 2005-2011 Sverige Länkar, Alla rättigheter förbehålles. Sverigelankar.se säljer inget utan länkar endast till aktuella företag . Sverigelankar.se använder sig av Cookis klicka HÄR För mer info. Sverigelankar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information.
Kontakta oss HÄR Senaste uppdatering 2011-05-22